Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

72 ώρες – φωτιά για την κυβέρνηση – Στους δρόμους οι εργαζόμενοι

 

 

Κρίσιμο τριήμερο για τη χώρα με την κυβέρνηση να μπαίνει σε τροχιά μετωπικής σύγκρουσης με μεγάλες κοινωνικές ομάδες. Οι απεργιακές κινητοποιήσεις από σήμερα και ως την Τετάρτη ξεκίνησαν και αναμένεται να κορυφωθούν με συλλαλητήρια σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας.

Με τις δημοτικές υπηρεσίες ήδη “νεκρές” και τις τριήμερες κινητοποιήσεις που ξεκινούν από σήμερα υπάρχει ανοιχτό ενδεχόμενο να υπάρξει σοβαρό πρόβλημα με τα σκουπίδια που σε ορισμένους δήμους άρχισαν από χθες να συσσωρεύονται.
Οι εργαζόμενοι ετοιμάζουν δυναμικές κινητοποιήσεις με συλλαλητήρια, αλλά και ολονυχτία στο Σύνταγμα με αποκλεισμό της Βουλής.
Η κορύφωση των κινητοποιήσεων αναμένεται αύριο με τη συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ που έχουν κηρύξει 24ωρη απεργία...

Για το κυβερνητικό στρατόπεδο ο ... αγώνας είναι διπλός. Αφενός στο μέτωπο των βουλευτών όπου επιχειρείται να καμφθούν οι όποιες αντιδράσεις ώστε να μην υπάρξουν απώλειες, ενώ παράλληλα στο μέτωπο των δημάρχων, ειδικά σε ό,τι αφορά “γαλάζιους” και “πράσινους” επιχειρείται ένα... μασαζ με επιχειρήματα ότι ουσιαστικά το 80% των δημοτικών αστυνομικών δεν θα βρεθούν εκτός δημοσίου, αλλά σε νέα θέση.
Στις 2 μ.μ. η ΚΕΔΕ θα συναντηθεί με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, στο υπουργείο Εξωτερικών.
Στη συνέχεια, στις 4 μ.μ., η αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ θα συναντηθεί στο υπουργείο Οικονομικών με τους υπουργούς Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη και Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη.
Πάντως σε ότι αφορά στο πολυνομοσχέδιο από το κυβερνητικό στρατόπεδο κατά τη συζήτηση της Τρίτης και της Τετάρτης δεν αναμένονται απώλειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου