Και το ζήτημα είναι πως κατά τη διάρκεια συνάντησης του Άδωνι Γεωργιάδη με εκπροσώπους του Συλλόγου Γιατρών Μη Αποκλειστικής Απασχόλησης ο υπουργός ήταν κατηγορηματικός ότι η διαθεσιμότητα θα προχωρήσει κανονικά καθώς έχει δρομολογηθεί.
Έτσι όμως το επόμενο διάστημα τα νοσοκομεία στα οποία είχαν μεταφερθεί οι γιατροί του πρώην ΙΚΑ θα παρουσιάζουν σοβαρά προβλήματα. Γι αυτό και ο κλάδος αναμένεται να προσφύγει στη δικαιοσύνη. 
Μεταξύ αυτών οι “Άγιοι Ανάργυροι”, το Σισμανόγλειο, το Αγία Όλγα, ο Ευαγγελισμός κ.α.
Σε ότι αφορά στους οδηγούς των νοσοκομείων,  ο κλάδος παίρνει φύλλο πορείας και τα νοσηλευτικά ιδρύματα μένουν χωρίς μεταφορές καθώς οι οδηγοί μεταφέρουν από αίμα και υγειονομικό υλικό μέχρι και τρόφιμα. 
Δεν είναι τυχαίο ότι το υπουργείο Υγείας επιχειρεί άρον άρον και με κάθε τρόπο να βρει εργαζόμενους να καλύψουν τα κενά. Είναι ενδεικτικό ότι ο Διοικητής της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) Βασίλης Κοντοζαμάνης με επείγον έγγραφό του προς τους διοικητές των νοσοκομείων που ελέγχει, ζητά να του βρούνε όπως όπως εργαζόμενους που να διαθέτουν …δίπλωμα οδήγησης και να μπορούν να ανταπεξέλθουν στα καθήκοντα του οδηγού. 
Ωστόσο οι συνδικαλιστικές οργανώσεις θεωρούν ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να εφαρμοσθεί καθώς είναι αντίθετο με το νόμο. 
Η αυτόνομη παρέμβαση υγειονομικών μιλά για «απεργοσπαστικό μηχανισμό» από την πλευρά του υπουργείου Υγείας ενώ σημειώνει: « χρησιμοποιεί σχετική νομοθετική ρύθμιση που όμως δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να εφαρμοστεί στα Νοσοκομεία για δύο κυρίως λόγους.
1. Γιατί η μεταφορά ασθενών αλλά και οι υπηρεσίες που παρείχαν οι οδηγοί των Νοσοκομείων, δεν ήταν μόνο η κίνηση των αυτοκινήτων αλλά απαιτούσαν μια εμπειρία που δεν είναι δυνατό να την έχει ο κάθε εργαζόμενος.
2. Γιατί η σχετική διάταξη δεν μπορεί να εφαρμοστεί σε αυτοτελή νομικά πρόσωπα, όπως τα Νοσοκομεία, γι’ αυτό είναι πέρα για πέρα παράνομη».