Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015

Σμπώκος και εισαγγελείς, θύματα επιθέσεων του κυκλώματος εκβιαστών - Ο ρόλος του ΕΚΑΜίτη συνεργού του Ξηρού - ΦΩΤΟ της Αγγελικής και του "Θεοχάρη"

 

 

- Δύο εισαγγελείς και ο πρώην ΓΓ Εξοπλισμών ήταν θύματα βομβιστικών επιθέσεων που οργάνωσε το κύκλωμα εκβιαστών
- Δόθηκαν στη δημοσιότητα τα στοιχεία της Αγγελικής, που φέρεται να είναι το “δεξί χέρι” του Χριστόδουλου Ξηρού, καθώς και του Αλβανού "Θεοχάρη"
- Η 22χρονη εγκατέλειψε τη γιάφκα στο Λουτράκι στις 3 Ιανουαρίου, ημέρα σύλληψης του τρομοκράτη
- Τον Δεκέμβριο είχε βρεθεί σε κατάστημα στη Μεταμόρφωση, όπου είχε πάει να αγοράσει νιτρομεθανόλη
- ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΣΥΝΕΡΓΩΝ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΞΗΡΟΥ

Νέα στοιχεία για το κύκλωμα εκβιαστών με "άρωμα τρομοκρατίας" προέκυψαν μετά τη σύλληψη 10 ατόμων, στα οποία η Ασφάλεια και το Τμήμα Εκβιαστών αποδίδουν βομβιστικές επιθέσεις.

Ειδικότερα, οι επιθέσεις αυτές αφορούν σπίτια δύο εισαγγελέων στο Χαλάνδρι και τη Λάρισα. Στη βομβιστική επίθεση της Λάρισας, στόχος ήταν η εισαγγελέας που τότε ερευνούσε την απόπειρα απόδρασης γνωστού βαρυποινίτη με ελικόπτερο από τις φυλακές Τρικάλων.

Άλλες τρεις επιθέσεις αφορούν τον Γιάννη Σμπώκο. Η μία είχε γίνει στο σπίτι του πρώην ΓΓ Εξοπλισμών, στην Κηφισιά, και άλλες δύο στο σπίτι της αδερφής του στη Νέα Ερυθραία, σταδιακά από το 2013 μέχρι το 2014.


Συνδετικός κρίκος, τόσο με τα εκρηκτικά, όσο και με τα μέλη της "Συνομωσίας Πυρήνων της Φωτιάς" φέρεται να είναι ο Χρήστος Πατουχέας, ο πρώην ΕΚΑΜίτης και συνεργός του Χριστόδουλου Ξηρού. Αυτό το ενδεχόμενο εξετάζουν με μεγάλη σοβαρότητα οι αστυνομικοί.

Παράλληλα, ιδρυτές της "εταιρείας ενοικίασης βομβιστών" θεωρούνται τρεις βαρυποινίτες με προεξέχοντα έναν αρχινονό, ο οποίος θεωρείται το πιο "βαρύ" όνομα στον ελληνικό υπόκοσμο. 

Η συγκεκριμένη συμμορία εκτιμάται ότι ελέγχεται από βαρυποινίτες μέσα από τις φυλακές και μάλιστα ένας από τους προσαχθέντες θεωρείται "δεξί χέρι" γνωστού ποινικού, οποίος εκτίει ποινή φυλάκισης κατηγορούμενος για απόπειρες ανθρωποκτονιών εκρήξεις και εκβιάσεις καταστηματαρχών στον Πειραιά, αλλά και στα Δυτικά προάστια της Αττικής.


Στη δημοσιότητα φωτογραφίες της Αγγελικής και του Αλβανού "Θεοχάρη"

Στο πλαίσιο των ερευνών που διενεργεί η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β.), μετά τη σύλληψη του Χριστόδουλου Ξηρού, δόθηκαν στη δημοσιότητα τα στοιχεία της Αγγελικής, που φέρεται να είναι το “δεξί χέρι” του τρομοκράτη, καθώς και του Αλβανού "Θεοχάρη".

Πρόκειται, λοιπόν, για την Αγγελική Σπυροπούλου του Παναγιώτη και της Παρασκευής, που γεννήθηκε στις 26 Ιουλίου 1992 στο Αίγιο της Αχαΐας.

Η αστυνομία δημοσιοποίησε 33 φωτογραφίες της, με μία να είναι από την ταυτότητά της που εκδόθηκε το 2006, ενώ οι άλλες 32 προέρχονται από κλειστό κύκλωμα καμερών ασφαλείας, στα τέλη του Δεκεμβρίου του 2014 και στις αρχές Ιανουαρίου του 2015.

Ειδικότερα, οι παρακάτω εικόνες είναι από τις 3 Ιανουαρίου, ημέρα σύλληψης του Χριστόδουλου Ξηρού, όταν η Αγγελική βρίσκεται στα ΚΤΕΛ Λουτρακίου, αφού έχει εγκαταλείψει τη γιάφκα που εντοπίστηκε στην περιοχή δύο ημέρες μετά.




Στις παρακάτω εικόνες, η Αγγελική βρίσκεται σε κατάστημα στη Μεταμόρφωση, όπου είχε πάει να αγοράσει νιτρομεθανόλη για να τετραπλασιάσουν την ισχύ των βομβών που έφτιαχναν.




Φωτογραφίες του συλληφθέντα για την εμπλοκή του στην υπόθεση KOKA HARI του JANI και της SOFIA , γεννηθείς στις 26/11/1976 στην Αλβανία.



Φωτογραφίες της πλαστής του ταυτότητας με στοιχεία “Χρυσάκης Θεοχάρης” που βρέθηκε σε μονοκατοικία στην Κερατέα Αττικής.


ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ
ΠΗΓΗ ΦΩΤΟ: ASTYNOMIA.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου