Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015

Ξεκινούν οι διαδικασίες εκλογής νέου προέδρου στη Νέα Δημοκρατία



«Μετά από συνεργασία που είχαν χθες το βράδυ, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης και ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος κ. Ανδρέας Παπαμιμίκος, αποφασίστηκε να ξεκινήσουν από σήμερα οι διαδικασίες εκλογής Προέδρου και να ολοκληρωθούν το ταχύτερο δυνατό». Με αυτή τη λιτή ανακοίνωση λίγο πριν τις 10 σήμερα η Νέα Δημοκρατία γνωστοποίησε ότι θα εκλέξει νέο πρόεδρο και μάλιστα το ταχύτερο δυνατό.

Σύμφωνα με πληροφορίες τις διαδικασίες δρομολόγησε η αυξανόμενη πίεση της δεξιάς πτέρυγας του κόμματος που ήθελε επαναπροσδιορισμό της κεντρώας φυσιογνωμίας που προσπάθησε να δώσει κατά την προεκλογική περίοδο ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης.
Στο παρασκήνιο μαινόταν ένας υπόγειος πόλεμος ανάμεσα σε εκείνους που, υιοθετώντας τη γραμμή του κ. Μεϊμαράκη, τάσσονταν υπέρ του να δοθεί χρόνος για μια πιο ψύχραιμη ανάλυση των αιτίων της νέας εκλογικής ήττας που υπέστη η Νέα Δημοκρατία, και έρχονταν αντιμέτωποι με όσους ζητούσαν εγκατάλειψη των συναινετικών τακτικών απέναντι στην κυβέρνηση Τσίπρα – ΑΝΕΛ και επιστροφή στη τακτική της σκληρής αντιπαράθεσης που είχε χαράξει ο προηγούμενος αρχηγός Αντώνης Σαμαράς.
Με προεξάρχοντες τους βουλευτές Μάκη Βορίδη και Άδωνι Γεωργιάδη, οι θιασώτες της σκλήρυνσης της αντιπολιτευτικής γραμμής της ΝΔ, υποστηρίζουν ότι η απώλεια σχεδόν 200 χιλιάδων ψηφοφόρων που κατέγραψε την περασμένη Κυριακή το κόμμα τους ήταν αποτέλεσμα της συναινετικής τακτικής που ακολουθήθηκε μετά την 5η Ιουλίου που έγινε η αλλαγή σκυτάλη στην ηγεσία της Συγγρού με την παράδοση της προεδρίας από τον κ. Σαμαρά στον κ. Μεϊμαράκη.
Ήδη φίλα προσκείμενοι στον τέως πρωθυπουργό διαδικτυακοί ιστότοποι υποστηρίζουν ανοικτά την επιστροφή του κ. Σαμαρά και επιτίθενται με δριμύτητα σε όσους, όπως ο τέως κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος, υποστηρίζουν ότι τα αίτια της νέας ήττας πρέπει να αναζητηθούν στο παρελθόν, καθώς όταν ο κ. Μεϊμαράκης ανέλαβε την ηγεσία η ΝΔ υπολειπόταν του ΣΥΡΙΖΑ άνω των δέκα μονάδων.
Οι υποστηρικτές του νυν προέδρου αντέτειναν ότι «ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης κατάφερε να πετύχει τη μεγαλύτερη συσπείρωση που είχε ποτέ η παράταξη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου