Τετάρτη 26 Ιουλίου 2017

Καναλάρχες… στο κόκκινο!




Ανεβαίνουν οι θερμοκρασίες στο τηλεοπτικό τοπίο με την κυβέρνηση να προχωρά με το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, αλλά έχοντας απέναντί τους τους καναλάρχες που θα κάνουν ό,τι μπορούν για να κωλυσιεργήσουν τη διαδικασία.


Σκοπός τους είναι μέσα από… τσουνάμι προσφυγών στη Δικαιοσύνη και με επιχείρημα ότι δεν πρέπει να διενεργηθεί διαγωνισμός –όπως την προηγούμενη φορά- προτού αποφανθούν τα δικαστήρια ώστε να καθυστερήσει η διαδικασία. Αντιδρώντας σε πολλά από αυτά που προωθούν η κυβέρνηση αλλά και το ΕΣΡ (για το τίμημα των αδειών, τον αριθμό των εργαζομένων κ.α) επιθυμούν την παραμονή όσων έχουν άδεια στον αέρα μέχρι το 2020-22 που θα γίνει αναβάθμιση της τεχνολογίας επίγειας ψηφιακής ευρυεκπομπής σε DVD-T2 καταβάλλοντας έως τότε ως τίμημα όσα απαιτούνται για τη λειτουργία του ΕΣΡ.
Αυτή μάλιστα αναμένεται να είναι και μία από τις προτάσεις που πρόκειται να καταθέσουν σήμερα, στη συνάντηση που έχουν αυτή την ώρα οι ηγεσίες τεσσάρων τηλεοπτικών σταθμών (ALPHA, ΑΝΤ1, ΣΚΑΪ, STAR) με το ΕΣΡ, ζητώντας τους μάλιστα να μην προχωρήσουν στη διαδικασία του διαγωνισμού για τις άδειες. Να σημειωθεί ότι αμέσως μετά τη συνάντηση είναι προγραμματισμένη συνέντευξη Τύπου της ΕΙΤΗΣΕΕ (Ένωση Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας) στην οποία αναμένεται να παρουσιάσουν τις θέσεις τους για το διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών. Κι όλα αυτά ενώ ορισμένοι από τους τηλεοπτικούς σταθμούς προχωρούν σε συνεργασίες με εταιρείες παραγωγής που θα παρέχουν το ίδιο έργο… για περισσότερο από έναν τηλεοπτικό σταθμό.
Από τη μία λοιπόν καναλάρχες θέλουν να κρατήσουν τις συχνότητές τους αλλά με τους ίδιους εργαζομένους, σχέδιο που φαίνεται ότι αντιδρά όχι μόνο η κυβέρνηση αλλά και μέλη του ΕΣΡ, που ιδιαίτερα σε αυτή την πρόταση αναμένεται να «φάνε»… κόκκινη κάρτα από μέλη της ανεξάρτητης Αρχής!
Είναι σαφές λοιπόν ότι μέσα στον Αύγουστο, το «μήνα των διακοπών», θα υπάρξουν εξελίξεις, ενώ θεωρείται σίγουρο ότι μέσα από αυτές θα προκύψουν και νέες «συμμαχίες». Σύμφωνα μάλιστα με καλά πληροφορημένες «πηγές» αναμένεται να μπουν στο «παιχνίδι» και νέα πρόσωπα… που κανείς δεν τα περιμένει…!

newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου