Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017

Συνελήφθη Τζιχαντιστής στην Αλεξανδρούπολη - Τρομακτικό υλικό βρέθηκε στο κινητό του



Συνελήφθη, χθες Πέμπτη 19 Οκτωβρίου στην πόλη της Αλεξανδρούπολης Σύριος ο οποίος φέρεται να είναι μέλος του ISIS....

Πιο συγκεκριμένα,o 30χρονος Τζιχαντιστής κατέφθασε στην πόλη της Αλεξανδρούπολης μαζί με τη γυναίκα του, από άλλη πόλη της Ελλάδας, προκειμένου να ζητήσουν άσυλο.
Μια μέρα πριν τη σύλληψη, η σύζυγος του 30χρονου επισκέφθηκε την υπηρεσία ασύλου όπου έδωσε συνέντευξη. Εκεί, σε κάποιες ερωτήσεις που δέχθηκε η νεαρή φαίνεται να της "ξέφυγε" κάτι που πρόδωσε το μεγάλο του μυστικό.
Αμέσως οι αρχές εντόπισαν τον 30χρονο, ο οποίος και προσήχθη στο αστυνομικό τμήμα για εξακρίβωση. Στον έλεγχο που παγματοποιήθηκε, βρέθηκε στο κινητό του τηλέφωνο τρομακτικό υλικό οπότε και συνελήφθη.
Κατά την σύλληψη του ομολόγησε ότι ήταν ενεργό στέλεχος του ISIS και σύμφωνα με πληροφορίες το οπτικο - ακουστικό υλικό που βρέθηκε στο κινητό του δεν το χωράει ανθρώπινος νους (νεκρούς, να τραγουδάνε πάνω από νεκρούς, να χλευάζουν ανθρώπους προς εκτέλεση και πολλές άλλες σκληρές εικόνες).
Αξίζει να σημειωθεί πως ερευνάται η συμμετοχή, καθώς και ο βαθμός αυτής σε τρομοκρατικές πράξεις εκτός της ελληνικής επικράτειας κατά το παρελθόν.
Ενώ βρισκόταν στο κρατητήριο, αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει και την τελευταία στιγμή τον πρόλαβαν, ενώ αμέσως στο σημείο έφτασε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ με το οποίο και διακομίσθη στο ΠΓΝΕ ΑΛεξανδρούπλης.
Ο δράστης αυτήν την ώρα κρατείται φρουρούμενος στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης και σύμφωνα με πληροφορίες είναι καλά στην υγεία του ενώ σε λίγη ώρα θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης.

e-evros.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου