Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017

Νεο κύμα κακοκαιρίας σαρώνει την Αττική – Εικόνες σοκ στο Κερατσίνι! – Κλειστοί δρόμοι – Δεύτερο κύμα κακοκαιρίας από το βράδυ

Στο μάτι της κακοκαιρίας είναι αυτή την ώρα η Αττική, οι Σποράδες και η Θεσσαλονίκη η ανατολική Κρήτη και η Χαλκιδική. Στην Αττική αυτή την ώρα χτυπάει πάλι στα δυτικά και τα βόρεια προάστια. Βρέχει καταρρακτωδώς στο Περιστέρι. Προβλήματα σημειώνονται σε Κερατσίνι, Πέραμα και Σαλαμίνα από την έντονη βροχόπτωση.

Τα μεγαλύτερα προβλήματα από την κακοκαιρία στο Κερατσίνι

Ειδικά στο Κερατσίνι τα ορμητικά νερά έχουν παρασύρει αυτοκίνητα όπως θα δείτε στα βίντεο παρακάτω.

60 κλήσεις στην πυροσβεστική έχουν γίνει από το πρωί στην Σαλαμίνα και στο Δήμο Περάματος. Μάλιστα στην Σαλαμίνα οι πυροσβέστες χρειάστηκε να επέμβουν για να μεταφέρουν σε ασφαλές σημείο ζευγάρι ηλικιωμένων καθώς το σπίτι τους είχε πλημμυρίσει! Στο Κερατσίνι, η πυροσβεστική υπηρεσία έχει δεχθεί 24 κλήσεις για απαντλήσεις υδάτων.


Λόγω συσσώρευσης υδάτων διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Πειραιώς, στο ύψος της Χαμοστέρνας στο ρεύμα προς Αθήνα, στη λεωφόρο Σαλαμίνας από τη Ζωοδόχου Πηγής έως τη λεωφόρο Φανερωμένης στη Σαλαμίνα και στα δύο ρεύματα, στη λεωφόρο Δημοκρατίας στο Πέραμα στο ρεύμα προς Πειραιά. 
 
Στο Κερατσίνι, η Τροχαία από τις 11 το πρωί έχει διακόψει την κυκλοφορία στη λεωφόρο Γρηγορίου Λαμπράκη, στο Κερατσίνι, από το ύψος της συμβολής της με τη λεωφόρο Σχιστού έως τη συμβολή με τη λεωφόρο Λαμπράκη. Τα σοβαρότερα προβλήματα από συσσώρευση υδάτων παρουσιάζονται στην περιοχή της Ιχθυόσκαλας.
 

Σε επιφυλακή έχουν τεθεί όλες οι υπηρεσίες της αντιπεριφέρειας Πειραιά για την αντιμετώπιση των ακραίων καιρικών φαινομένων.
Η περιφερειακή ενότητα Πειραιά έχει απαγορεύσει τη στάθμευση στις οδούς Βαλαωρίτου και Χαλκίδος, στους Αγίους Αναργύρους στην Παλαιά Κοκκινιά, ενώ σε ετοιμότητα βρίσκονται όλα τα νοσοκομεία της περιοχής του Πειραιά, ακόμα και εάν δεν εφημερεύουν, ώστε να αντιμετωπίσουν ενδεχόμενα επείγοντα περιστατικά. Επίσης, καλούνται όσοι διαμένουν σε υπόγειες κατοικίες να μετακινηθούν από τα σπίτια τους σε συνεννόηση με τον δήμο της περιοχής τους.
Η Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά καλεί επίσης του κατοίκους να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις σε περιοχές που υπάρχει μεγάλη συγκέντρωση υδάτων.
 
Για άτομα με ειδικές ανάγκες, που θα χρειαστεί να μετακινηθούν την Παρασκευή, η Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά έχει διαθέσιμο όχημα με οδηγό για την παροχή βοήθειας. Όσοι επιθυμούν να το χρησιμοποιήσουν μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 213.2073503/504.
 
 Σε επιφυλακή έχουν τεθεί και οι υπηρεσίες του δήμου Πειραιά. Λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 15510, προκειμένου οι πολίτες να μπορούν να επικοινωνούν με τον δήμο για τυχόν προβλήματα.
 

ΔΕΙΤΕ ΕΙΚΟΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ!
 

Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων, δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων που μεταφέρουν μόνο επιβάτες στη γραμμή Πέραμα-Παλούκια Σαλαμίνας. Τα δρομολόγια των επιβατηγών οχηματαγωγών στην ίδια γραμμή εκτελούνται κανονικά.
Τις επόμενες ώρες, τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα συνεχίσουν να «χτυπούν» την Αττική, την Θεσσαλονίκη και την Χαλκιδική ενώ μέχρι το βράδυ τα φαινόμενα θα επεκταθούν στις Κυκλάδες και στα νησιά του Ανατολικού και του Βόρειου Αιγαίου.

Το βράδυ το νεο κύμα κακοκαιρίας

Το βράδυ δεύτερο κύμα κακοκαιρίας έρχεται για να πλήξει τα νησιά του Ιονίου με τον Μεσογειακό Κυκλώνα (Medicane) να χτυπάει με θυελλώδεις ανέμους και έντονη βροχόπτωση. Επίσης, οι περιοχές που θα πληγούν είναι η Αιτωλοακαρνανία, η Ηλεία, η Αχαϊα και η Μεσσηνία.

Πλημμύρισαν υπόγεια

Αργά το βράδυ της Πέμπτης, το κέντρο επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής, έχει αρχίσει να λαμβάνει κλήσεις για πλημμύρες σε υπόγεια, από όλη σχεδόν την Αττική. Κυρίως όμως από τη Γλυφάδα, τη Βούλα, τη λεωφόρο Ποσειδώνος και την Λ. Βουλιαγμένης.
Προβλήματα υπήρξαν και στο κέντρο της Αθήνας, στην Κυψέλη, το  Ζεφύρι, τα Άνω Λιόσια και τις Αχαρνές.
Όλα αυτά ενώ οι κάτοικοι στη δυτική Αττική, τη Μάνδρα και τη Νέα Πέραμο που επλήγησαν από τις πλημμύρες της περασμένης Τετάρτης, πέρασαν άλλη μια δύσκολη νύχτα. Μέσα στις λάσπες, υπό βροχή, με τα σπίτια τους κατεστραμμένα. Στη Μάνδρα, έγιναν άλλες 250 κλήσεις στην Πυροσβεστική. Από την ημέρα της καταστροφής, έχουν γίνει 910!

Ώρα 11 το βράδυ. Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2017. Η Αττική μαστίζεται από νέο κύμα κακοκαιρίας. Καταρρακτώδης βροχή, χαλάζι και δυνατοί άνεμοι.  Οι φωτογραφίες είναι από την Περιφερειακή του Λυκαβηττού.

 


πηγη ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ: keratsinivoice.blogspot.gr
 
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ – ΕΙΡΗΝΗ ΜΙΛΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου